Notícies
La natura ens mostra com la Tardor ja ha arribat. La caiguda de les fulles, la baixada de les temperatures, els dies més curts i amb menys llum, ens exemplifica aquesta estació de l’any. Però, aquests canvis, no són únics de la natura i l’ambient, també es produeixen canvis en les persones. A algunes persones, aquesta estació de l’any els hi provoca un canvi emocional, l’estat anímic baixa, tenen més somnolència, estan menys energètics, més cansats, i és possible sentir-se més sensible i melancòlic. Per aquest motiu és important preparar al cos i intentar una fàcil adaptació d’aquests canvis. Com ho podem fer?
- Vigilar els nostres hàbits alimentaris, tenint en compte el tipus d’alimentació i la crononutrició. Per exemple: començar a introduir plats calents i cremes, sobretot per sopar.
- Menjar aliments d’aquesta estació.
- Incloure infusions que reforcin el sistema immunitari.
- Ajudar-se de la Fitoteràpia per depurar el fetge.
- Prendre el sol en la mesura possible, perquè la llum és la responsable del control d’alguns nivells hormonals.
- Descansar i dormir les hores necessàries.
- Fer exercici físic de forma regular i adaptat a les nostres necessitats.
Els aliments i les vitamines claus són:
- Vitamines C, A, D, B6, i B9.
- Aliments: cítrics (taronges, aranges, llimones), verdures (pastanagues, espàrrecs, bolets, cols de Brussel·les, carxofa, coliflor, carbasses, carbassó i albergínies), fruita (préssec, albercoc, magrana, codony, xirimoia, raïm, taronges, peres, plàtans, mandarines, pomes, alvocats), llegums (mongeta) i altres com: rovell de l’ou, peix, carn vermella, fruits secs i castanyes.