Notícies

image
Data: Dimecres. 25 d'Octubre del 2017
Lloc: Anoia
Organitza: CEA

La natura ens mostra com la Tardor ja ha arribat. La caiguda de les fulles, la baixada de les temperatures, els dies més curts i amb menys llum, ens exemplifica aquesta estació de l’any. Però, aquests canvis, no són únics de la natura i l’ambient, també es produeixen canvis en les persones. A algunes persones, aquesta estació de l’any els hi provoca un canvi emocional, l’estat anímic baixa, tenen més somnolència, estan menys energètics, més cansats, i és possible sentir-se més sensible i melancòlic. Per aquest motiu és important preparar al cos i intentar una fàcil adaptació d’aquests canvis. Com ho podem fer?

- Vigilar els nostres hàbits alimentaris, tenint en compte el tipus d’alimentació i la crononutrició. Per exemple: començar a introduir plats calents i cremes, sobretot per sopar.

- Menjar aliments d’aquesta estació.

- Incloure infusions que reforcin el sistema immunitari.

- Ajudar-se de la Fitoteràpia per depurar el fetge.

- Prendre el sol en la mesura possible, perquè la llum és la responsable del control d’alguns nivells hormonals.

- Descansar i dormir les hores necessàries.

- Fer exercici físic de forma regular i adaptat a les nostres necessitats.

Els aliments i les vitamines claus són:

- Vitamines C, A, D, B6, i B9.

- Aliments: cítrics (taronges, aranges, llimones), verdures (pastanagues, espàrrecs, bolets, cols de Brussel·les, carxofa, coliflor, carbasses, carbassó i albergínies), fruita (préssec, albercoc, magrana, codony, xirimoia, raïm, taronges, peres, plàtans, mandarines, pomes, alvocats), llegums (mongeta) i altres com: rovell de l’ou, peix, carn vermella, fruits secs i castanyes.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.