Notícies
En arribar la tardor moltes persones surten a la muntanya i/o boscos amb l’objectiu d’omplir els cistells de bolets, alhora que gaudeixen de la natura i practiquen exercici físic.
La tradició boletaire de Catalunya és ben coneguda, però no tothom coneix les diferents especies. És important consumir aquells bolets que sabem identificar sense dubtes. També, conèixer els tipus de bolets perillosos o tòxics, ja que consumir una espècie no comestible, produirà una intoxicació, i fins i tot, podria ser mortal.
Si aneu a collir bolets, us deixem alguns consells:
- Menjar i agafar els bolets que pertanyen a una espècie comestible (important estar convençuts que ho són).
- Rebutjar bolets en mal estat.
- Transportar-los en un cistell rígid i airejat (per evitar la fermentació).
- Conservar-los preferentment en el frigorífic fins al moment de cuinar-los.
- Consumir-los aviat i amb moderació.
- Consumir-los cuits.
- Si desprès del seu consum, presenteu símptomes digestius o nerviosos, anar d’immediat a un centre mèdic (portar una mostra del bolet ingerit).