Notícies

image
Data: 28 de març del 2017
Lloc: CEA
Organitza: CEA

ESTRÈS I COLESTEROL: 

En l’actualitat i des de fa molt anys, la nostra societat viu en un entorn d’estrès. Patir situacions d’estrès en moments puntuals no és perjudicial, però si aquest es manté durant un període de temps llarg, pot causar o desencadenar notables conseqüències en el nostre organisme. En els darrers anys s’ha descobert que l’estrès pot influenciar en els nivells de colesterol, perquè quan estem davant de situacions de tensió, el cos allibera hormones, i mobilitza el greix i la glucosa en sang, la qual cosa provoca un augment del colesterol, en concret del LDL (colesterol dolent). A més, l’estrès interfereix en el ritme de retirada del colesterol LDL de la sang, i incrementa els processos  inflamatoris, els quals provoquen un augment de la producció de lípids. També, diferents fonts d’estudi han mostrat el vincle entre el colesterol i el cortisol (hormona de l’estrès). Aquest estudis descriuen que les persones que s’estressen amb major facilitat tenen nivells de colesterol superiors. A més, tendeixen a elevar la seva pressió arterial,  poden patir alteracions a nivell cardíac, tenir insomni o dificultats per dormir, baixades de rendiment, i canvis en els seus hàbits i estat d’ànim.

Per això i per tot els resultats que pot ocasionar l’estrès crònic en el nostre cos, és important estar alerta i tenir a l’abast diferents recursos que ens permetin mantenir l’estrès i el colesterol a ratlla!  Quines solucions podem posar-hi?

- Alimentació per controlar els nivells de colesterol: Els aliments més perjudicials són el sucre i els greixos trans (margarines, dolços, pastissos...) Ens segon lloc estarien els greixos saturats dels aliments d’origen animal com carns i productes làctics, mentre que els greixos saturats d’origen vegetal com el coco o l’advocat no són tan perjudicials.

Consumir productes com: oli d’oliva ecològic de primera pressió en fred, consumir olis de peix, fruits secs en petites quantitats, cereals integrals, llegums, verdures verdes, miso, tamari, peix blau i llavors  de lli, entre d’altres.

- Evitar l’alcohol i el tabac.

- Fer exercici físic regularment, en concret exercici de tipus aeròbic.

- Dedicar temps a l’espai personal

- Practicar tècniques de relaxació

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.