Notícies
PROTEGEIX-TE LA VISTA
La vista és un dels cinc sentits que més valorem, a través d’ells podem observar tot allò que ens envolta i ens permet recordar amb més detalls les imatges i experiències viscudes. Sense dubte, els ulls són part de la nostra expressió i alhora de les zones més sensibles del nostre cos. Els ulls estan constantment exposats a factors que poden danyar-lo i deteriora-la la nostra visió. Per aquest motiu és important que tinguem cura i protegim els nostres ulls. Com fer-ho? A més de protegir-nos fent ús de les ulleres solars i portant un bon descans, la alimentació pot ajudar-nos!
Ets el que menges, ens facilita uns consells bàsics per a uns ulls saludables:
- Eviteu el consum de dietes riques en sucres, farines refinades i greixos trans.
- Augmenteu el consum d’aliments rics en antioxidants, àcids grassos essencials i minerals.
- Enriquiu la dieta durant dos o tres cops a l’any amb un complement alimentós ric en antioxidants, sobretot en betacarotè, luteïna i zeaxantina. Tingueu-ho en compte durant èpoques de molt estrès o de molta exposició al sol o a la contaminació.
- Si treballeu moltes hores davant de l’ordinador, procureu posar-vos ulleres de sol de bona qualitat per protegir els ulls de la pantalla de l’ordinador i, alhora, mireu de prendre un bon complement alimentós ric en DHA, ja sigui procedent d’algues o de peix blau.
Nutrients importants per la salut ocular: els antioxidants, els àcids grassos essencials i el col·lagen, principalment.
Aliments:
- Les pastanagues, carbasses, moniato i hortalisses ataronjades (rics en betacarotè,
- Les fruites i hortalisses (aliments rics en luteïna i zeaxantina).
- Els nabius i les móres (rics antocianines).
- Algues i peix blau (rics en DHA o àcid docosahexaenoic).
- Cereals, llegums, llavors de carbassa i carns (zinc).
- Civada, tapioca i kudzú (col·lagen o mucopolisacàrids)