Notícies

image

Ja ha arribat el NADAL i amb ell les celebracions! Celebracions on ens fem un fart de menjar... El consell setmanal és intentar cuinar o menjar plats a base d’hortalisses i verdures, evitant que els aperitius siguin d’origen animal (carn,marisc o qualsevol altre tipus de peix) perquè després serà més difícil pair totes les barreges de proteïna. Val més guardar-los per al segon plat.

Et proposem unes receptes per fer uns aperitius saludables en aquests dies senyalats. Tots els aperitius proposats són SENSE SENSE SENSE (sense gluten, sense lactis, sense soja).

 

 

Carpaccio d’alvocat amb salsa rosa

Ingredients (per dos plats de carpaccio): 1 alvocat semi madur, 1 branca d’api i les fulles, 1 magrana.

Salsa (per 3-4 plats): El suc de ½ llimona, 1 remolatxa cuita, Oli d’oliva verge, 1 grapat de nous.

PREPARACIÓ:

Preparar un plat per servir l’aperitu i fer un llit de fulles d’api (netes i escorregudes).

Tallar a trossos l’api i preparar la magrana.

Tallar l’alvocat per la meitat, treure el pinyol i fer mitges llunes per posar-lo al plat. Entre els trossos d’alvocat, posar trossets d’api i magrana.

Salsa: En un recipient, incorporar el suc de ½ llimona, 4-6 c.s. d’oli d’oliva verge i un grapat de nous. Batre els ingredients i afegir un tros de remolatxa (posar més o menys quantitat segons color i gust)

Afegir la salsa per sobre l’alvocat.

 

Xips tricolor amb salsa casolana

Ingredients: moniato, patata i remolatxa (1/2 o 1 tubercle per persona).

Salsa (6 persones): 1 pot de tomàquet natural en conserva, 1 ceba, 1 pastanaga, ½ pebrot.

Utilitzar espècies: cúrcuma, pebre, comí, gingebre i orenga.

 PREPARACIÓ:

Preescalfar el forn a 180ºC, mentre es pelen i es tallen els tubercles en fines tires (forma de xips). Seguidament, abocar en un bol i incorporar una mica d’oli i espècies al gust.

Preparar una safata amb paper vegetal i afegir les xips. Enfornar durant 10 minuts, i girar i enfornar 5 minuts més fins que es daurin.

Mentre, saltejar  en una paella ceba amb un raig d’oliva, i quan es comenci a enganxar, afegir el tomàquet, la pastanaga i el pebrot, tot a trossos petits. Cuinar-los durant 15 minuts, i afegir espècies i sal.

Per acabar, triturar la barreja i servir-la en un bol, per acompanyar les xips.

 

Copes de liquats digestius (per 5-6 xarrups de copes)

Liquat taronja: 10 pastanagues mitjanes, el suc de ½ llimona, i ½ gingebre en branca o 2 c.s. de gingebre la pols.

Liquat verd: 5 carbassons mitjans, 6-7 branques de menta. 1 branca d’api.

Liquat rosa: 4 pomes, 1/2 remolatxa pelada i 1 magrana.

Et recomanem visitar la web http://www.etselquemenges.cat per agafar idees i cuinar deliciosos, originals i saludables plats en qualsevol època de l'any!

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.