Notícies

image
Data: Divendres 25 de gener del 2019
Lloc: Anoia
Organitza: CEA

BATCH COOKING

DESCRIPCIÓ:

És un estil d’organització culinària, per aquelles persones que tenen poc temps per cuinar entre setmana. Aquesta tècnica o metodologia consisteix en concretar un dia de la setmana i dedicar-se a cuinar els diferents grups d’aliments, de tal forma que sigui molt més fàcil preparar els àpats i menús setmanals.

BENEFICIS:

Els beneficis d’aquest estil de cuina és garantir l’alimentació saludable i gaudir de major temps lliure per realitzar altres activitats com fer esport o activitat física, sortir a caminar, dedicar temps a un mateix/família amics... .

Planificar és la clau, per tant:

PRIMER PAS:

- Elaborar un menú per a tota la setmana i fer la llista d’ingredients.

- Disposar de recipients per guardar el menjar (aptes per congelador i nevera): Recomanem no utilitzar plàstic.

- Escollir un dia per comprar els ingredients.

- Escollir dia per dedicar 2/3 hores a cuinar.

 

SEGON PAS:

- Cuinar el menú escollit: Tenir en compte quan ho menjaràs per ficar-ho a la nevera o congelador.

 

A CONSIDERAR:

- Valorar la duració dels aliments a la nevera, per exemple: una crema de verdures 5 dies aproximadament, verdures i llegums entre 3 i 4 dies. La carn pot cuinar-se dies abans i deixar-la a la nevera, però el peix és preferible cuinar-lo i menjar-lo al moment.

-  Hi ha aliments que és millor no congelar: arròs, pasta...(perden sabor i textura).

-  Altres aliments que no congelarem: Ous durs, vegetals crus...

-  La descongelació és millor fer-la en el frigorífic.

-  Hem de buscar l’equilibri entre tots els àpats setmanals, i recordar que mig plat haurà de ser verdura o base vegetal.

- Recomanable sopar verdura bullida o cuinada per la nit.

- Amanir els plats amb: Oli d’oliva verge extra, espècies, fruits secs, advocat, vinagre (sense sucres)...

 

 

A continuació us posem algunes de les bases que podeu preparar segons tipus d’aliments:

 

  • BASES VEGETALS

Crues:  Netejar-les, tallar-les i guardar-les en un recipient tancat hermèticament (evitar plàstic)

  1. Enciam
  2. Brots verds
  3. Canonges
  4. Espinacs

 

Bullides: Preparar per bullir, bullir i guardar-les en un recipient tancat hermèticament (evitar plàstic):

  1. Pèsols
  2. Bròquil
  3. Coliflor
  4. Espinacs
  5. Mongeta verda
  6. Bledes

 

 

  • FONT DE CARBOHIDRATS:

Al forn:

  1. Patata
  2. Moniato
  3. Carbassa
  4. Remolatxa

 

Bullit:

  1. Arròs
  2. Quinoa
  3. Mill
  4. Fajol
  5. Blat Sarraí
  6. Cigrons
  7. Llenties
  8. Azukis

 

 

  • FONT DE PROTEINES:

Al forn:

  1. Bacallà
  2. Salmó

 

Cru:

  1. Tonyina

 

Bullit:

  1. Ou dur

 

Wok o Paella:

  1. Conill
  2. Pollastre
  3. Pavo

 

 

  • EXTRA VEGETALS:

Cru:

  1. Pastanaga
  2. Ceba
  3. Api
  4. Tomàquet
  5. Cogombre
  6. Pebrot

 

Al forn:

  1. Pastanaga
  2. Carbassó
  3. Albergínia
  4. Ceba
  5. Pebrot
  6. Tomàquet

 

  • ESPÈCIES:

Sales naturals:

  1. Humus
  2. Salsa pesto
  3. Salsa de soja
  4. Salsa de mostassa
  5. ...

 

Altres:

  1. Llavors
  2. Fruits secs
  3. Fruita deshidratada

 

Anima't a provar aquesta nova tècnica! Tindràs més temps lliure, veuràs que menjar saludable és més fàcil del que ens pensem i et sentiràs millor! 

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.