Notícies
BONA CASTANYADA!! Aprenent una mica més sobres les Castanyes...
– Les castanyes són una fruita seca molt nutritiva i ens porta escalfor i energia.
– S’associa a la tardor, però la seva temporada és fins finals de gener.
– Les podem menjar: crues, assecades o cuinades en diferents tipus de plats.
– El nostre aparell digestiu està acostumat, així doncs és un aliment de fàcil digestió i de bona assimilació dels seus nutrients.
– El seu component principal són els hidrats de carboni (un 40% aproximadament), per aquest motiu persones amb diabetis o resistència a la insulina han de moderar el seu consum.
– És una de les fruites seques amb menys greix i proteïna.
– Té un alt contingut en potassi (recomanable per problemes d’hipertensió).
– Alt contingut en àcid fòlic (important durant l’embaràs).
– Font de vitamines i antioxidants .
– Conté alta quantitat de fibra, afavorint el trànsit intestinal. Però, persones amb un sistema digestiu més delicat, pot produir flatulències i malestar intestinal.
Us desitgem una bona castanyada i recordeu que sempre es pot gaudir de les festes, seguint un estil de vida actiu i saludable!