Notícies
L'ETIQUETATGE
Avui parlarem sobre l’etiquetatge dels aliments i productes que comprem i consumim. Quedar-te amb el “sense sucres afegits”, “ 0% greix”, “light”, “integral” amb la lletra destacada i creure’t que allò és saludable, no és una bona opció, no et deixis enganyar! Sempre s’ha dit “Llegir la lletra petita”, doncs això és la mateixa història...llegir la lletra petita en matèria d’aliments i productes, és llegir l’etiquetatge (ingredients i taula de valors nutricionals). Però, també destacaríem que per bones eleccions, la cosa no tracta tant de saber llegir les etiquetes sinó de comprar el mínim de coses amb etiquetes, per exemple: verdures, hortalisses, ous, carns i peixos frescs. Quan va empaquetat parlaríem més de fruits secs, llegums, cereals, oli...En aquests casos, si és de qualitat i real només ha de sortir un únic ingredient, exceptuant alguns casos on podríem trobar un parell o tres d’ingredients.
Productes a evitar:
- Sucre: Si un producte porta sucre, no el compris. Sinònims de sucre: sacarosa, glucosa, dextrosa,” jarabe de”, “sirope de”, “melaza de”, sucrosa, maltosa...etc.
- Greixos no saludables: Si són aliments processats o precuinats, també els haurem d’evitar. En moltes ocasions, aquell plat precuinat seria saludable si fos cuinat per nosaltres, sabent el que posem (la qualitat, la quantitat, la procedència dels ingredients, com s’ha cuinat....).
- Ull amb els integrals!!! Des de fa ben poc, la situació està legalitzant-se, però al mercat hi ha molts productes considerats integrals, que no deixen de ser farines refinades.
Per últim, informar que quan llegim la llista d’ingredients, hem de saber que el primer ingredient és el predominant, es a dir, llegireu el llistat de ingredients de major a menor percentatge del producte.