Notícies

image
Data: 07 de març del 2017
Lloc: CEA
Organitza: CEA

La càries és una de les malaties més frequents a Catalunya, i afecta a la meitat dels infants. La formació de la càries és deguda a tres factors ben definits: l’excés de dolços a la dieta, la manca d’higiene bucal (que facilita la presència de bacteris a la boca), la susceptibilitat de les mateixes dents.  Per prevenir-la, cal reduir el consum de dolços de la dieta (particularment entre àpats, atès que aquests afavoreixen la multiplicació dels bacteris), augmentar la resistència de l’esmalt dental amb golpeigos de solucions fluorades, a partir dels sis anys i vistar al dentista (mínim un cop l’any). Aturar-ne la formació, evitarà futurs problemes de masticació, dolors i molèsties innecessàries, i pèrdues de peces que comporten futures maloclusions dentals (males posicions de les dents, amb consegüents problemes funcionals i estètics).

És molt important realitzar un bon raspatllat per eliminar la placa bacteriana i aportar fluor tòpic a les dents. Seguidament, hi ha exposades unes pautes d’aquest hàbit higiènic:

Amb pressió suau i durant dos minuts, com a mínim:

  1. Raspallar la cara externa de totes les dents (superior i inferior). Sempre des de la geniva cap a la dent.
  2. Raspallar la superfície trituradora (que és la que mastega els aliments) movent el raspall horitzontalment, de  davant cap enrere i a l’inrevés.
  3. Subjectar el mànec del raspall verticalment i raspallar la cara interna de totes les dnts, sempre de la geniva cap a la dent.
  4. Un cop acabat el raspallat, glopegeu amb una mica d’aigua.

És important no deixar-se cap superfície sense netejar i fer el raspallat de manera sistemàtica, seguint sempre el mateix ordre. També, s’ha de considerar que els raspalls infantils siguin petits i de filaments suaus. Las pasta ha de contenir fluor que s’incorporar a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Respecte la quanitat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.