Notícies

image
Data: Dimarts, 11 d'abril del 2017
Lloc: CEA
Organitza: CEA

El passat 6 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física i l’endemà, divendres 7 d’abril el Dia Mundial de la Salut. I per què no aprofitem  aquests dies de vacances fent una Setmana Santa activa i saludable? Com ja sabeu, l’esport i menjar sa serà l’antídot contra els possibles excessos que comporta menjar-nos la mona.

El primer de tot serà MOTIVAR-SE! Així doncs, CARREGUEM PILES i aprofitem que les bones temperatures ens acompanyen.

A continuació, us donem algunes idees per poder assolir uns objectius sans per aquestes festes:

- Fes sortides a la muntanya amb els amics, familiars o grup de sortides.

- Ves a passejar a la platja i aprofitar per fer alguna partidet com: voleibol sorra, futbol sorra... .

- Desplaçat per la ciutat activament (patins, bicicleta, caminant...). Aprofita que fa bon temps i que la calor és suportable.

- Surt a fer activitat (córrer,  nedar, bicicleta, caminar, marxa nòrdica, exercicis funcionals en espais a l’aire lliure, escalada....).

- Aprofita per fer activitats a l’aigua (nedar, paddle surf, ràfting, kaiak...).

- Practica esport (partidets de futbol, bàsquet, voleibol, handbol, tennis, pàdel...) amb els teus fills, amics, familiars o coneguts.

- Evita fer excessos amb el menjar. Si fas excessos, compensa-ho fent activitat esportiva!

- Hidrata’t adequadament.

- Aprofita les vacances per descansar i dormir, però sense oblidar-se de ser ACTIUS!

I si voleu una mona saludable, us deixem una recepta:

  • 140 g de sucre de canya integral ecològic
  • 70 g de sucre de canya integral ecològic
  • 12 ous (clara i rovells junts)
  • 6 clares
  • 15 g de llevat
  • 280 g de massapà (140 g d’ametlla en pols i 140 g de sucre de canya)
  • 285 g de farina d’espelta (blanca o integral)
  • *Ingredients per un motlle d’un quilo

Primer, caldrà batre els 12 rovells amb els 140 g de sucre integral de canya i el massapà. Es pot batre amb la batedora perquè quedi més esponjós. Després s’hi aboca la farina d’espelta. A part, es munten les clares. Quan estiguin muntades, s’hi barregen molt suaument els 70 g de sucre de canya ecològic. Cal fer-ho amb una pala de fusta i amb molta suavitat. Després es barreja tot i s’aboca al motlle. Es posa al forn, que ha d’estar escalfat prèviament a 220º i al cap de molts pocs minuts, s’apaga. S’hi deixa el pastís una estona. N’hi ha prou amb l’escalfor acumulada perquè es cogui.

Decoració al teu gust, però pensa en una opció SALUDABLE!

 

 

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.